Halling och Finnskogspols

Dagens citat: Man kan ju inte backa. Framåt är ju åt alla håll. /Fabian

Idag har dansarna haft den (enligt undertecknad) roligaste dagen på hela året!!! Vi har dansat halling hela dagen till Patrik Anderssons underbara hardingfelespel. Så avslappnade och samtidigt energifyllda har vi aldrig varit. Andreas berömde oss mycket för att vi dansade så fint.

Spelarna har bland annat spelat Finnskogspols med Olov idag. Det hörde dansarna ner till sig. Men det ryktas om att de även spelat Orsapolska och nån kort etta grej.

Just nu sitter många och tittar på julkonserten... Vi andra som inte ser den, av olika anledningar, får väl se den en annan dag istället...

Jaha, nu ska jag snart lägga mig, det börjar bli sent för oss gamla!
Mors!

/farmor

Ny vecka

Dagens inlägg: John blir nästan hängd, Fabian bränner sig i nacken, Frida och Emma skolkar från lektioner och Tomas Gustavsson i svärdkamp.

På måndagen hade spelarna Niklas i arrangering. De jobbade med dimackord och kadenser m.m. Denna gång hade ovanligt många spelat igeom läxan, men trots detta blev John nästan hängd på tavlan. Niklas hänger nämligen den som är olydig (hmm...) Detta upprör John mycket och vi vet inte riktigt om han förstår att detta bara är på skämt. Så ta det lugnt John.
Dansarna spenderade dagen mestadels i soffan i danssalen då de lyssnade på Håkan Frykmos kloka ord om kroppen. Det var sågtande muskler hit och skallbaser dit. En mycket lärorik lektion så nu vet vi hur vår kropp fungerar och är uppbyggd. Emma var tyvärr sjuk och var duktig nog att vila istället.

Efter måndag kommer tisdag och då roade sig dansarna med Ingrid. De lekte och pratade om dagis. Återkommer till mer lek senare...
Spelarna hade Sonia på förmiddagen och kollade på en oerhört fräsig film om Eric Sahlström. Och med fina tilläggande kommentarer av Sonia kunde dansarna väl höra att spelarna roade sig.
P3 lyssnade vi inte på idag, men på eftermiddagen förenades dans och spelklassen i ett hav av fantastiska lekar. 
Även här var John lite utsatt då han i den våldsamma leken Tåkull helt plötsligt tappade en tånagel. Även SolAnn har traumatiska minnen från denna hemska lek.
David vann över alla (förutom Fabian) i benkrok och ankan lyckades ta sig upp fast hon hade sitt eget ben i ett rep på ryggen. 
Efter eftermiddagsfikat gick Frida från lektionen på grund av dum förkylning. 

På kvällen var vi flera stycken som kollade på Mästarnas Mästare och höll tummarna för att Patrik Sjöberg skulle åka ut i nattduellen mot Tomas Gustavsson, men tyvärr gick inte det. På grund av Sjöbergs längd vann han och det gillar vi inte. 

På kvällen hade Fabian ont i nacken efter den ödesdigra benkroken och beslutade därför att smörja på lite liniment. Det visade sig att det brände mer än det gjorde ont från början. Dålig skit.

Onsdagen kom hit till Tobo med stormsteg och så också Ditte. Spelarna hade henne före lunch och fick (överraskande nog) mycket läxor. Men de håller modet uppe och Catarina och Anna lyckades hålla i en eminent uppvärming som innehåll både apor och fingerklapp. Under lektionen fick spelarna även lära sig att i ett CSI avsnitt blev en kille på ett konvent mördad med Alfapet brickor i halsen. Detta visste redan Karin då hon vittnat det med egna ögon.
Dansarna hade idag Andreas och hade dessutom turen att få ha levande musik i form av Patrik Andersson. Han trollband dansarna med sin fiol och hardingfela. Kul dans och improvisation.
Efter lunch var vi både klasserna tillsammans och jobbade med 16-dels polskor. Gick på puls (suprice) och hade det trevligt.

Kram från oss // Frida och Fabian :)

Helgen

Dagens citat: "Det skulle vara härligt att somna till en politisk debatt om en av Carolas texter!" /John


Fredag:
Vi fick besök av Johns bror som åkte hit för att undvika sin födelsedag. Hans upptåg och dess ersättningsbuss var inställda så han tog nästa tåg. Vi såg på Let's dance och åt bl.a. majs. Med andra ord en ganska medioker kväll.

Av någon anledning for vissa upp till Dalarna..

Lördag:
Gänget i Dalarna gick upp i ottan för att shoppa i Rättvik och sedan åter bege sig hemåt.

Hemma i Uppland gick det lite lugnare till väga. Vi sov, åt ostmacka och såg på Söderkåkar. I stora huset var det spelmansstämma och det var smockfullt med folk och instrument. Sen kom resenärerna hem och vi började laga pannkakstårta, för att hedra Tobias beslut att fly från sin födelsedag. Vi åt flygande kyckling till middag och sen var det schlagerkväll, både på tv och i spel. Tro det eller ej, men anka vann inte någon av tävlingarna! Fest fest =)

Nu sitter vi här och gräver ner oss i (för en del) underbar Schlagernostalgi.

Omdöme om Meldodifestivalen:
Ungefär som väntat. Vi startar härmed en namninsamling för "Dolph i Let's Dance nästa säsong".

Hejsvejs lingonfejs!
/Sara, John, anka, en sovande David och Tobias


RSS 2.0