Onsdag 27/1

Misstankarna om vad John gör på nätterna är många då han åter somnade på lektionen idag, den här gången somnade han just som Ditte berättade att spelarna skulle dela upp sig och några skulle spela komp och några melodi, John vaknade dock just när vi skulle till och börja och spelade fint melodin, synd bara att han skulle spela kompet...

Idag har spelarna och dansarna haft lektion tillsammans på eftermiddagen, det stod visserligen dans på bådas scheman men spelarna var mest där för att dansarna skulle kunna titta och ta på dom.

Camilla och Sol-Ann dansade dock tutt-schottis, fint sväng var det också!

På kvällen runt 20.00 blev det tyst och lugnt i Annexet, Lasse och Emma tittade på Simpsons och många försvann ut till Stora Huset. När Emma och Lasse skulle gå och dansa blev de påhoppade av ca 15 glatt sjungande ESI:are, Lasse hade ju nämligen gått och fyllt år vilket tvunget skulle firas, oavsett vad han tyckte. Många födelsedagssånger blev det. Därpå följde tårta, champagne och oboy, bra kombo tyckte Camilla.

När alla började känna sig lagon tjocka och glada drog Viskleken igång och japanska blev tyska och en mening blev ett ord, snacka om förkortning och förenkling!

Sen som så ofta när det är fest drog resten av lekarna igång, tillsammans med mycket sång och skrål, med super hits som Imse Vimse spindel och Var är tummen.

Tillslut lärde Frida ut en lek där man vinner om man är snabb och har tåliga händer, många gav upp pga smärta i extremiteter.
Efter allt detta festande var de flesta slut och gick och la sig, det ska jag också göra!

Over and out!
Camilla

Måndag och tisdag

Dagens Citat: "Då är A-delen alltså 16 repriser." /Frida


Dansklassen har från och med i fredags blivit fett morgonpigga, fast det kanske beror mest på lärarna. Vi har fått ett uppvärmningsprogram av dem som vi ska göra varje morgon. Det har funkat bra hittills.

Vad spelarna pysslade med vet vi inte riktigt, det hördes i alla fall en massa dunsar uppifrån när vi var nere i salongen och dansade.


Idag har dansarna, och även spelarna, pysslat med Bodapolska. Innan fikat var vi i var sitt klassrum och jobbade och efter fikat var vi tillsammans. Spelarna spelade för oss när vi dansade, men de fick även dansa lite själva när de andra spelade (halva gruppen i taget).

Dataspel är en populär sysselsättning bland vissa i annexet. Ibland påverkar det andra saker som borde göras och ibland inte. John som är lite lätt uppspelt över diverse saker försöker följa dataspelandet medan han gör andra saker. Han satt i soffan med en stor bytta och rörde handen, i vilken han hade en stor grej, upp och ner... Undrar vad han tänkte då...

Jag gissar att dataspelarna håller på fortfarande medan andra av oss sitter och tittar på "Mästarnas mästare".

/Sara & anka

Helgen

Helgens Citat: "Oj vad rädd jag blev, jag blinkade lite och när jag öppnade ögonen så tittade jag." /John


Vi var inte så många kvar här i helgen. Alla har en tendens att fara härifrån, förstår inte riktigt varför.... Men i alla fall så hade vi som var här väldigt trevligt!

Fredagkväll spenderades med att se På Spåret och spela spel. Upp till bevis var kvällens allmänbildande spel - speciellt delen som heter "kropp mot kropp". Catarina och John var mästarna på att tala baklänges, men David kunde inte tänka. Sara och Stefan var bäst på kroppskontakt.

Nästa dag ägnades åt shopping i Uppsala, städning och läxor, efter den obligatoriska Let's Dance-reprisen. På kvällen var det bastu som gällde. Fett skönt! Det enda som störde stämningen var Johns ständiga hoppande över aggregatet, utan brillor. När vi kom ut till annexet hade Ingela bakat kladdkaka åt oss. HURRA!!! Det var jättegott! Vi åt kaka och spelade Oogachakka, ett sångspel. Girls vs. boys. Girlsen var överlägsna, tills Anders kom hem. Då blev förlusten inte lika förnedrande. 89-69 blev resultatet. Vi spelade ända till klockan 02. Varför vrålar man egentligen gamla slagdängor i 4 timmar?? Schneefan var den ende tillräckligt mänskliga för att gå och lägga sig i vettig tid.

Söndag var söndag.

/Sara & anka

Torsdag 21 januari

Varannan torsdag så är det så kallad tobo-torsdag här på ESI, då kan det vara så att sändningen blir lite uppskjuten eftersom dom flesta är inne och spelar och dansar till sena natten (eller iaf tills dom vill gå och lägga sig).
Men jag tänkte ändå att jag skulle skriva att både Camilla och David lever trots judo-träningen igår, även om det var tveksamt då Camilla inte dök upp igen förrns vid 16:30 idag!

Mera från oss kommer imorgon =)

/Camilla

Onsdag 20 jan

Idag har inget av intresse hänt. Viktor hackar röd paprika och Ingela syr ihop sitt täcke.

Dagens Citat: "Det är väl olagligt att köra bakom ratten?" /John

Stefan och John visade Olov en intressant artikel ur Illustrerad Vetenskap (aka Hänt Extra) om läderinlindade machomän som bränner häxor och äter vildsvinskött direkt från benen. Olov kommenterar artikeln med "Ja det var gott att äta kött direkt från benen".

David och Camilla som aldrig kommer överens har börjat träna judo... Vi andra hoppas och ber till gud att de inte slår ihjäl varandra.

Dansklassen har haft en jättebra dag och dansat slängpolska hela dagen! anka som alltid har mest kläder på sig jämt klädde faktiskt av sig till linne.

Varför hade Sara och Stefan stängt in sig på sitt rum i över två timmar lagom tills maten var klar? Sara bortförklarar sig med att dom "bara" har sovit. Vilket anka tror på eftersom Sara såg ut som hon gjorde.

Vars har Karin tagit vägen? Ingen har sett henne sedan hon gav sig ut på sin dagliga skidtur men skidorna har kommit tillbaka. Anders undrar varför Karin inte körde om honom under de tre varv de tog i spåret. Är Karin deprimerad över det faktum att hon inte lyckades varva Anders som endast har tränat kondition 3 timmar det senaste året? Många frågor men inga svar.

Snart ska vi spela spel.

Slutligen undrar Sara varför vi inte har fått någon hyra... Menar hon ohyra?!?

/Anders och anka

Tisdag 19 jan


Uppdatering från måndagen (vi var för trötta för att skriva igår kväll):

Vi ägnade kvällen åt hjärnsläpp. Anders fick en hel hjärna först trots att han hamnade på psyket. Han firade med att ägna natten åt sexologi med John och Viktor. John minns dock inte riktigt vad som hände men påstår att han sov.

Tisdag:

John var uppe till frukosten idag men det fanns varken ögg eller grät, som han deprimerat utbrast vid middagen. Där diskuterades också huruvida Frida tog av sig sin skjorta före eller efter att hon gick in i Viktors rum. Frida försöker bortförklara hela händelsen, genom att bestämt hävda att det bara var en snabbis.

Dödsfällan från annextaket har slagit igen men ingen stod under när det hände.
Absolut ingenting har varit roligt idag, enligt Karin, men hon har ändå haft roligt hela dan. Hon förstår inte fysikens lagar; hon tror att man kan åka ner och ner och sedan komma till platsen där man började. Det krävs uppenbarligen inte så mycket för VG i Västerbotten. Det räcker med fina teckningar.

På musikläran framförde Anderz-Stefanz sin nya dansbandshit "Plommonet" från det soliga Spanien. Schmörischmörigt värre. Camilla sov.

/Camilla och John

(Det är som sagt fritt fram för vem som helst av deltagarna att skriva här.)

Bloggen startad!

Nu är det dags igen, och äntligen är säsong två här!
Följ den spännande utvecklingen i Annexet. Vi ser fram emot en händelserik säsong.

Varken Frida, Fabian eller John dök upp till frukosten, vad kan dom ha haft för sig den timmen? Frida såg dessutom väldigt trött ut under första sånglektionen och Fabians hår stod åt alla håll.
Christoffer kom sin vana trogen insläntrande 09.15.

Under diskbänken i köket ligger det troligtvis en råtta som har börjat ruttna ganska rejält vid det här laget, eller så är det bara någon som bajsat bakom skåpet, det ska bli intressant att se hur detta kommer att påverka stämning och aptit.

Till lunch fick vi pyttipanna, som verkligen var gjort på det mesta, kyckling, korv, svamp och potatis.
Stefan åt upp Ankas korv när hon bestämt vägrade att äta upp den. John blev skitförvånad i och med att Stefan faktiskt är vegetarian, men hans roll som avfallskvarn är uppenbarligen viktigare för honom, snart äter han nog upp komposten också...

Under lunchen beslutade vi också att vi kan tänka oss att spela på Umefolk så att vi slipper betala, ojojoj så smarta vi är, och vad alla vill ha oss!

Snön på Annexets tak hotar att falla ner och mosa den som är dumdristig nog att gå ut genom dörren. Stora husets tak är däremot oskadliggjort utav Vaktmästaren.
Snön på taket.

Klart slut for the moment!
/Camilla och John

RSS 2.0